FrankenaHomepage

A world on it's own...

LEGO®

Martin's LEGO® De gekleurde blokjes van de bekende Deense firma nemen een zeer groot deel in van de beschikbare ruimte in huize, maar vooral het leven van de familie Frankena. Zowel Martin als Chris zijn helemaal gek op LEGO® en vooral de standaard thema's Miniland en Treinen.

Deze pagina gaat dus geheel over de collectie en hobby van Martin én Chris. Sinds zijn jonge jeugd is Martin al een LEGO® gek en heeft veel verschillende zaken gebouwd. Het grootste deel van zijn collectie bestaat uit het Miniland en Treinen (9V) thema, maar ook een beetje Technic.

 

Chris aan de legoInmiddels heeft Chris zijn "duplo" tijd achter zich gelaten, en gaat zijn vader hard achterna als "Legogek". De eerste echte LEGO set die Chris samen met zijn vader heeft gemaakt is de LEGO® truck met set nummer 3221.
Chris is ook vaak bezig op zijn kamer met zijn lego.

 

 

 

In zijn ouderlijk huis had Martin de hele zolder tot zijn beschikking voor de stad met treinen, container depots, gebouwen etc. etc. Nadat Martin op zichzelf is gaan wonen, was er geen ruimte meer voor een echte "Legokamer". Vandaar dat het grootste deel van de verzameling dan ook lang in de dozen is gebleven al die jaren.

Nadat Martin is gaan samenwonen met Hester en wij verhuisd zijn naar Den Haag, is er voldoende ruimte om de Lego weer uit de dozen te toveren. Chris zijn kamer is omgebouwd tot een echte Legokamer en ook in de woonkamer staan een aantal pronkstukken in een mooie vitrinekast. Regelmatig wordt de treinbaan op de 3e verdieping opgebouwd en wordt er fanatiek door iedereen mee gespeeld. Ook in de woonkamer staat de nodige Lego, waarmee de kinderen elke dag naar hartelust kunnen spelen.

In het menu aan de rechterzijde kunt U klikken op de verschillende pagina's om alles rustig eens te bekijken.

 

Bricklink©

Paardrijden Wat is dat? Bricklink is een online marktplaats voor LEGO® en alles wat ermee te maken heeft, van oude tot nieuwe sets, van een enkel steentje tot duizenden losse elementen. Hier heeft Martin ook een klein bescheiden winkeltje, waar overtollige sets en onderdelen te koop aangeboden worden. Met dit winkeltje verdiend hij praktisch niets, daar dit niet het doel is. Het doel is om overtollige sets en onderdelen die toch niet gebruikt worden aan te bieden aan anderen voor een redelijke prijs, alles wat er aan verdien word gaat direct terug in de hobby.

Neem gerust een kijkje in Martin's winkeltje Klik hier.

 

Updates

Ook kunt U op deze pagina alle links vinden naar alle pagina's welke over deze hobby gaan, waaronder Martin's galerij op Brickshelf, Westland City Fire Brigade, verzameling etc. etc. en tevens de updates netjes in een overzicht :-)

post datum Beschrijving
13.05.2012 Nieuwe bouwverslagen geplaatst, update van de pagina.
18.04.2011 Nieuwe foto's geplaatst, update pagina.
15.04.2008 Nieuwe foto's geplaatst.
12.06.2007 Foto's van Locomotief uit 1976, Beker, lunchbox etc. toegevoegd.
28.12.2006 NIEUWE foto's van de collectie toegevoegd.
26.12.2004 Nieuwe foto's op Brickshelf galerij geplaatst.
13.08.2004 Foto's van de oude LEGO® stad en collectie ingescand en geplaatst.
17.04.2004 Foto's van bezoek aan LEGOLAND Denemarken toegevoegd.
08.12.2003 Tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe Westland City Fire Brigade website.
08.12.2003 Nieuwe foto's geplaatst in de galerij.

 

Navigation by WebRing.