FrankenaHomepage

A world on it's own...

Martin Frankena

Martin, geen zanger..

Martin is niet de zanger en houd ook niet van vissen (Google maar eens op zijn naam).
Martin (39) getrouwd met Hester van den Beukel en is vader Chris. Chris is zijn eerste en grote trots van een zoon, geboren in September 2006. Op deze pagina wat korte informatie over Martin.

 

Wie dan wel?

sample image Martin is 39 jaar en werkt sinds 2008 als Weginspecteur IM+ bij Rijkswaterstaat, dienst Verkeer en Watermanagement (VWM).

Zoals veel anderen heeft ook deze eigenaardige knaap zijn voorkeuren en passies, enkele daarvan zijn: muziek luisteren, motorrijden, werken en gamen op de computer, lekker eten, musea bezoeken, motorboot varen, vakantie met camper en nog veel meer.

 

Wat is zijn grootste passie? Playmobil®!

Playmobil motoren

Motoren en trucks

Het eerste speelgoed wat Martin van zijn ouders kreeg, en die sets zijn nog steeds in zijn bezit. De verzamling bestaat voor het grootste deel uit alle Playmobil motoren, gemaakt vanaf het begin tot heden. Zowel nieuw in de doos, als een exemplaar van elk voor in de vitrinekasten.

Ook de bekende vrachtwagens, van oud tot nieuw worden verzameld en tevens zijn Martin & Hester beiden lid van de Playmobil Collectors Club

 

Gamen is zijn 2e passie

Het begin van de PC

Martin houd ook erg van gamen op de pc. Dit is vooral gekomen doordat zijn ouders al vanaf het vroege begin van de pc's vonden, dat wij als kinderen hiermee moesten opgroeien aangezien het de toekomst was.

Gelukkig hebben zij toen die keuze gemaakt en begonnen wij met onze eerst IBM pc, toen nog eentje met een harde schijf van maximaal 40mb, waarbij een opstartfloppy nodig was om de pc op te starten. Ook de spellen waren toen nog op floppy's de zogenaamde 5½" disks, deze moest je steeds inladen. Een spel als Police Quest had bijvoorbeeld 3 floppydisks.
Dat is wel heel erg verander in de loop van de jaren. Nu zijn er al hardeschijven van meer dan 1tb en worden diskettes niet meer of nauwelijks gebruikt.

 

Vernieuwing en het moderne Gamen

De eerste spellen die wij speelden waren spellen als Police Quest, Space Quest, Simcity, Dune II etc. Daarvoor nog en daarin vielen ook de eerste spellen van PQ en SQ, waren de echte oude pixel games, sommigen zelfs nog in zwart-wit. Later kwamen de spellen zoals Command & Conquer, Simcity en Railroad Tycoon.

Vooral Railroad Tycoon is een spel wat een belangrijke rol in Martin's leven heeft gespeeld, toen hij lange tijd met een nekkraag rondliep. Nadat hij een nekwervel gebroken had tijdens een stoeipartij op een Scoutingkamp, mocht Martin enkele maanden bijna helemaal niet lopen of bewegen. De pc was hierbij een welkome uitkomst en deze werd bij de bank gezet, zodat Martin wat kon spelen. Urenlang heeft hij hierop Railroad Tycoon en later Railroad Tycoon II gespeeld.

Jaren later kwamen de strategie spellen, zoals Civilization, Total Anihilation, C&C Red Alert, Trainsimulator en Codename: Panzers.
Nu speelt Martin al enige jaren voornamelijk de zeer populaire spellen Company of Heroes en Battlefield 2 én 3, en Trainsimulator 2012.

 

Motorrijden

Zowel Hester als Martin zijn gepassioneerde motorrijders. Helaas is het enorm lastig om met 3 kinderen, lekker eens samen op de motor te kunnen stappen. Daarnaast helpt de crisis ook niet erg mee, maar gelukkig kan Martin nog genieten van het motorrijden voor zijn beroep bij Rijkswaterstaat. We hopen binnen een paar jaar toch beiden weer een goede motor te hebben en samen te genieten van mooie toerritten en de vrijheid!

 

Nog een passie? LEGO®!

LEGO® ain't just a toy, but a way of life

Al zijn hele leven is Martin gek op de kleine bouwsteentjes en dan voornamelijk het "standaard" Miniland thema van LEGO® waaronder ook de bekende treinen vallen. Hij heeft een grote collectie sets en spaart ook allerlei bijzonderheden en verzamel objecten van het bekende speelgoedmerk. Het meest in het oog springende is zijn LEGO® Brandweer Korps, gemodelleerd naar het Westlandse Brandweerkorps genaamd het WCFB.