FrankenaHomepage

A world on it's own...Budah van de Newgolberhoeve - Onze nieuwe Berner

Eenmaal een Berner, altijd een Berner.


Martin met Budah, 4 weken oud
Martin met Budah, 4 weken oud

14 Januari 2012, op naar Hooge Zwaluwe om bij de kennel van de Newgolberhoeve te gaan kijken. Alastor is inmiddels al weer bijna een jaar geleden heengegaan en het is echt een groot gemis. Op voor een nieuwe pup!

Na goed alles met elkaar besproken te hebben en alles tegen elkaar te hebben afgewogen, zijn we eerst samen op het internet aan het speuren geweest. Vooral Martin wilde persť een pup van een fokker die bij de Vereniging van Berner Sennen Honden (VBSH) is aangesloten. Dit maakt de keuze beperkter, maar we weten wel zeker dat we een goed gefokte reu krijgen.

 

Kom papa!
Kom papa!

Samen met Chris, Fleur en Isabel zijn we gaan kijken. Uiteraard hadden we eerst telefonisch kennis gemaakt. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk begroet door de eigenaar Jeroen en door de moeder Lola. Lola is een enorm lieve en ook hele mooie Berner Sennen teef. Ze zorgt goed voor haar kinderen en is gek op lekker kroelen en aandacht. De pups waren op dit moment 4 weken oud volgens Jeroen.

Iedereen vondt het enorm spannend en leuk, Hester kreeg al gauw een pup in haar armen gelegd en de kinderen konden deze ook aaien. De pups doen op dit moment niet veel anders dan slapen en eten en af en toe een beetje wandelen. Ze drinken nog volop bij Lola, maar gaan ook langzaam wat brokjes eten.

 

Lola met drinkende pups
Lola met drinkende pups

 

 

 

Alles in ruste, 7 pups
Alles in ruste, 7 pups

 

 

 

Wij mogen kiezen uit deze reutjes
Wij mogen kiezen uit deze reutjes

 

 

 

Hes, met onze voorkeur
Hes, met onze voorkeur